Sisomos

Entrevista a Agustí Arumí

L’Agustí Arumí és el pare de la Laura Arumí. Va néixer el dia 1 d’abril del 1971 i ara té 49 anys.

En general, com va ser la teva infància?

  • El què recordo més de la meva infància va ser anar a l’escola a fer l’educació bàsica al Seminari. Érem tots nens i hi vaig anar de primer fins a vuitè. Cada setmana anàvem a missa i els professors majoritàriament eren capellans. De la família, el què recordo és que evidentment hi havia poca televisió a casa i la miràvem una mica però sobretot jugàvem molt amb els amics del barri. Els dissabtes sempre anàvem a missa, però no ho recordo pas malament ja que anàvem sempre el remei que feien misses bastant cantades. Pel què fa els meus pares, la meva mare estava a una empresa constructora i tenia sempre bastanta feina igual que el meu pare que tenia una botiga d’accessoris de calefacció, mai cap dels dos havien estat a una fàbrica i no ens havia faltat mai res.

Quan erets petit…

Quin tipus de cuina tenieu a casa teva?

  • A casa dels meus pares teníem gas botà i després va venir el gas ciutat, hi havia una bombona de botà i cuinaven amb això. Anteriorment havien tingut una cuina econòmica amb llenya però de seguida la van treure perquè embrutava molt.

Quins electrodomèstics tenieu a casa? (telèfons, televisió, estris de cuina com forns, la llum, l‘electricitat, l’aigua, recursos, etc)

  • Teníem telèfons, televisió, llum, electricitat, aigua…

Recordes la primera cosa molt industrialitzada que vas tenir o vas comprar?

  • Suposo que l’ordinador. Van aparèixer el 1994 o 1995, el primer Windows crec que va ser el Windows 94. Treballàvem amb uns ordinadors molt antics amb un sistema que es deia MS2 i quan va arribar Windows i el ratolí va ser un canvi molt important. L’internat també va ser un canvi brutal, jo el vaig tenir quan va arribar a Vic per allà el 2.000, va anar arribant amb mòdem, funcionava i es tallava contínuament. Llavors vam començar a passar gmails, ara va tot molt ràpid però es va començar molt a poc a poc.

Com era el cinema quan tu hi anaves? Era cinema mut o amb so? Tenia color o era en blanc i negre?

  • Recordo que el primer cop que vaig anar el cinema era a Barcelona i hi vaig anar a veure la pel·lícula de ET. Hi vaig anar els 12 o 13 anys, però ja feia molt que n’hi havia de cinemes. Aquesta pel·lícula ja era amb color i so.

Quan vas tenir les primeres càmeres? Com eren les càmeres? I com eren les fotografies?

  • Les fotografies ja eren en color des de que jo era petit, però jo no vaig tenir una càmera fins els 20 anys mes o menys. Anaven amb un carret, fèiem la foto per després portar-la a revelar fotògraf. De càmera digital no en vaig tenir fins allà el 2003 o 2004 quan es van acabar totes les càmeres que anaven amb carret.

Quan vas tenir tu o la teva família el primer telèfon?

  • El primer telèfon fixe el vaig tenir quan vaig anar a viure a un pis allà ja n’hi havia un. A casa des de petit ja en teníem de fixe.

Com era la televisó, en blanc i negre o en color?

  • La primera televisió jo recordo que ja era amb color quan era petit, a casa els meus pares, però feien molt pocs programes. Després jo me’n vaig comprar una que no era gens plana, era molt grossa i era amb color, cap allà el 1997 o 1998 més o menys.

Quan vas tenir la primera ràdio a casa?

  • A casa ja teníem radio, teníem un petit equip de música amb cassets i discos d’aquells que donaven voltes (discos vinils).

Quan vas tenir el pimer cotxe i teníeu cotxe a casa?

  • Jo els 26 anys vaig tenir el meu primer cotxe, quan un tiet del meu pare es venia el seu Mercedes, encara el tinc.
L’Agustí de petit (és un quadre de casa meu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Gràcies a

LLicència d’ús

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons
En aquest lloc web utilitzem galetes! :)    Más información
Privacidad