Sisomos

Entrevista a Dolors

La Dolors és l’àvia de la Laura Arumí. Va néixer l’any 1943 i ara té 77 anys.

En general, com va ser la teva infància?

  • Quan vaig tenir 3 anys vaig tenir una germana i quan en tenia 7 un germà. Vaig conèixer el pare de la meva mare i la mare del meu pare, com a avis. Primer vaig estar aquí el poble de Santa Eulàlia, anant el col·legi a l’escola pública fins els 7 anys. Quan vaig tenir 7 anys em van portar a una escola interna a Barcelona. i només podia tornar 15 dies per nadal i 2 mesos a l’estiu. Llavors era molt difícil anar de Santa Eulàlia a Barcelona, ara hi anem com res però abans no era així. Els pares ens podien venir a veure un cop el mes però no venien casi mai, a més que la meva mare havia de cuidar els meus dos germans. El meu pare, que era contractista d’obres, tenia una gran moto i alguns dies venia a veure’m.

Quan erets petit…

Quin tipus de cuina tenieu a casa teva?

  • Era una cuina econòmica de llenya i carbó, quan van anar surtin les altres ja les d’havíem comprar no sé quin any era, llavors jo no cuinava…

Quins electrodomèstics tenieu a casa? (telèfons, televisió, estris de cuina com forns, la llum, l‘electricitat, l’aigua, recursos, etc)

  • Teníem telèfon, nevera, rentadora la vam tenir més tard perquè sé que hi havia pobles que la gent anava a rentar els safareigs públics però nosaltres sempre havíem rentat a casa, quan van sortir les rentadores ja les d’havíem comprar. Quan van anar surtin ja ho vam anar comprant.

Recordes la primera cosa molt industrialitzada que vas tenir o vas comprar?

  • Ara no ho sé…

Com era el cinema quan tu hi anaves? Era cinema mut o amb so? Tenia color o era en blanc i negre?

  • Jo ja hi anava quan tenia uns 7 o 8 anys perquè estàvem a Santa Eulàlia i la sala de cine era nostra, des de petits ja hi anàvem a veure les pel·lícules que feien. Jo diria que eren amb so i eren en blanc i negre cap allà el 1952 o 1953.

Quan vas tenir les primeres càmeres? Com eren les càmeres? I com eren les fotografies?

  • Les fotografies ens les feia uns tiets que tenien càmeres i fins que no vam ser més grans no en vam tenir de nostres. Però des de que vaig néixer ja en tinc de fotos.

Quan vas tenir tu o la teva família el primer telèfon?

  • A casa allà santa Eulàlia teníem un telèfon amb el número 3 i hi havia una centraleta, havies de trucar a la centraleta.

Com era la televisó, en blanc i negre o en color?

  • La televisió, vam ser la primera casa que en vam tenir del poble, de Santa Eulàlia. Molta gent la venia a veure, ja que no en tenien, cap allà l’any 1952 o 1953, en blanc i negre.

Quan vas tenir la primera ràdio a casa?

  • Radio ja en teníem, escoltàvem l’Elena Francis…
La Dolors de petita, una foto d’un dels molts àlbums que té.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Gràcies a

LLicència d’ús

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons
En aquest lloc web utilitzem galetes! :)    Más información
Privacidad